Redha kan hati apa bila putus CINTA

Assalamualaikum, YESS! update lagii. heee. kenyang aku ni liauu, sebab baru makan durian :X dan baru lepas be'mesej. huh! sakit hati aku nonggg ._. now and forever lah kali arrr :X okayyy tanpa membuang masa emas etuu. aku mau share sedikit tipS.

kali ni pasal putus'cinta. Haitss, kenapa pula saya mahu buat entry ni, hehe. saja'saja. semua orang pernah bercinta, aitsss tipu lah kamu kalau kamu tiada perasaan sama etuu orang yang kamu suka. tapi adalah juga sesetengahnya inda suka di sakiti. Kalau orang couple mesti cakap " ENOUGH!! SEMUA LELAKI SAMA SEJA " ehh? dalam hati siapa yang tahu kaaan? banar inda? hehe. dan mesti kamu ingat sama kekasih kamu kann? Peace "" haha~ okay aku pun pernah juga putus cinta. paling parah lah 1year inda dapat lupa sama capital S. haizzzz. tapi now ndak sudahh=) pelan pelan baa. he~ mesti hati kamu hancur kann? macam beginih? yessss, macam batu yang hentakk kann? bisa giaa? hee~Sabar seja lah :) adat percintaan kan. okay saya kasih kamu TIPS okay ( inda abis abis bagi tipss nii :3 ) ada 9 tips. this tips aku dapat dari SINI heee mau tau apaaa? kamu dengar dulu LAGU INI hahahaha! bestt eeeh pitbull. lagu baru diaa.

TIPS :

1)  Jangan jumpa EX kamu sementara waktu
* kamu mesti ada perasaan sama ex kamu masih kann? okay jangan dulu kamu text or call dia. because dia akan mendorong kamu supaya bertemu dengan EX kamu etuuu :) harus putus sama dia. So puasa la jangan call or text dia selam 6bulan dan lebih daripada etuu. aku dulu 1year kann ( rindu mmg ada ) NVM!

2) Nikmati rasa sakit etuu
*walaupun sakit hati teramat kan, Adalah hal yang sangat wajar ketika kita kehilangan seseorang yang kita cintai. Menangis lah kamu dan berteriak lah kamu! sebab mau kasih sembuh tuh bukannya senang ok.etuu lebih baik.

3) Menyibukkan diri
* kamu buat benda yang berfaedah okay! jangan ingat EX kamu.

4) Curahkan dengan teman terdekat
* jangan juga semua kamu kasih luahh. sikit sikit la baaa. insyallah akan menyembuhkan sakit yang terluka etuu :)

5) Tumpahkan perasaan anda dengan tulisan
*  keluarkan segala rasa sakit / kecewa dan kemarahan~ dengan buku harian atau komputer. di Windows Microscoft kaaaa. jangan sebar di facebook atau twitter atau email atau laman sosial lain. nnti ter'sindir orang lainn. naaahh :D

6) Sembahyang
* tenang kan hati dengan membaca al-quraan. doa yang terbaik buat diri kita

7) Beri perhatian kepada keluarga dan pelajaran
* lagi baik kann. daripada buang masa nangis nangis surang surang

8) Fokus pada kerjaya
* insyallah kamu akan lupa pada EX kamu. :) okay!

9) Nikmati kesendirian
* sembuh daripada sakit hati bukannya mudah, etuu adalah perkara susah amatt! huh jangan teruskan hubungan anda dengan kekasih baru, kerana anda akan menyesal ;) kasih suam suam dulu diri ok!

Alright etuu sija yang dapat saya kasih kongsi sama kamu, this tips. kalau kamu sakit hati jangan la baa kamu umban barang sana sini. hahah~ etuu sandi tuu. :D jujur~ mencintai seseorang amat mudah. dan melupakan seseorang yang kita sayang bukannya senang. silap hari bulan boleh jadi gila. makanya:) buat semua tips ini. insyallah perasaan di hati etuu akan sembuh. Orang bilang " SAKIT HATI LAGI PEDIH DARI SAKIT LUKA DI TANGAN DAN SEMUA. " yesss=) that's true bebeh. memang punn~ okayy. don't nangis nangis bagi orang yang baru putus cinta etuu. tenangkan hati okay. redha seja dengan apa yang berlaku. Assalamualaikum :)