dealova (=

assalamualaikum | selamat petang 

okayy saya baru habis download movie Dealova ! huhh, kamu tahu kah saya ?dari tadi teresak esak menangis ,ededehh hahaha. memang bestt la ni ceritaaaa .kamu mesti tengok juga ! jangan kamu tidak tingukk (= di youtube okaayy~ http://www.youtube.com/watch?v=nyzRvItre6E naaaaaaaaaaaaahh, tunggu apa lagi (= tinguk lahh, sudah pasti kamu sedih niii. kisah percintaan 2orang remaja .. btw~ sinopsis dia ada di bawahh nii. (= cerita ni agak lama sudah main .2005 lagi ndak silap
mahu tinguk dealova ni? tekan picture ni k! bestt weyyyhhhhhh!

time aku tahun 3 inda silap aku sudah tengok nii movie ,sanggup ok aku beli dvd dan cd karaoeke filem nii, memang mantap laaaaa. nak tahu cerita dia macamana? sini aku ceritakan. 

okayy watak Karra  iaitu ( jessica iskandar )
- seorang gadis yang cukup nakal ,manja dengan semua orang ( terutamanya abangnya ) jaguh main bola keranjang ( kapten ok ) gaya dia seakan akan macam lelaki ,tapi dia comel! hehehe (= 

watak Dira  ( benjamin joshua )
- seorang jejaka handsome ,pelajar baru di sma perdana .kaya (= suka kepada karra ,jaguh main bola keranjang ( kapten untuk pasukan lelaki ) ,suka marah2 ,suka cari pasal .dan menghidap penyakit barah otak *sedih kesian kaan*

watak Ibel  ( evan sanders )
- teman band iraz ( abang kepada karra ) seorang yang baik hati ,handsome~ suka menolong Karra bila dalam kesusahan ,teman karra meluah kan perasaan apabila Dira meninggal .dan seorang yang bersabat .dan amat mencintai Karra, walaupun dia tahu Karra bukan untuknya

okayyyyy ;;

first Dira & Ibel sama sama jatuh cinta dengan seorang gadis yang sama .iaitu Karra =) Dira dan Ibel jatuh cinta dengan cara yang berbeza. Dira selalu bersikap angkuh dan ketus. Sedangkan Ibel selalu bersikap penuh perhatian dan sayang pada Karra. Akan tetapi, bukan dengan Ibel akhirnya Karra bercinta , tetapi dengan Dira. Semenjak Karra tahu Dira menghidap penyakit barah otak ,perasaan Karra makin kecewa .hidup nya tidak tentu (= setiap hari menangis .nasib baik ada Ibel (= teman nya meluahkan perasaan ,smpai suatu hari dia ingin melupakan kenangan nya dengan Dira .. dia tidak boleh putus asa untuk hidup ,sungguh menderita baginya (= 

10 comments:

Post a Comment