Segmen Siapa Paling jujur

assalamualaikum | selamat petang kamu (=

heyhey pepps ! petang ni aku mahu join satu segmen yang bertajuk ' segmen siapa paling jujur ' first niii join .eleleyy ahahaha! aku dapat segmen nii pun dari blog sii amoiii [ http://addreena-ishak.blogspot.com/ ]
memang betul betul mengancam lah soalan nya dan mesti mau jujur kunun :P tapi inda apa! aku jujur ni .tapi tolongg aaaa .kamu kamu seja tauu ni. kanapatan saya kalau bf sama keluarga aku tau .ahahah setagaaa :D


mau join ?click banner dekat atas tuu

buat semua syarat yang dia cakap .senang seja :D hehehe .join k

okayyyyy jawab soalan dengan jujur 

1) apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
- saya tidak akan marah budak etuuuu ,sebab kesian tuhh budak kicil .inda baik marah-marah .dan saya akan nasihat kan dia supaya jangan buat lagi ,kalau dia buat lagi .saya akan bagitau mama sma bapa dia. okayyy then, saya akan pergi ke tandas ! bersihkan kekotoran tuh lah .haihhh walaupun agak malu haha xd

2) pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
- kentut ?ihh! pernah ihh! kamu pikir saya inda pernah kah kentut depan family saya .hahah~ kana kasi ketawa lagi saya saanaaa .hahahaha buat buduh seja saya .buat apa mau tahan kentut ?nanti sakittt adehh hahah~

3) pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
- pernah ehh! hahah ni pun depan family aku jugaaa .peduli apa aku mau malu .rock baaa :D hahaha!

4) bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :
- ahhh? kali terakhir ?anuu tahun lalu .time result exam aku teruk! aihhssss kena marah aku oleh mama bapa akuuu .tapii best lah jugaa jadi budak kicil balik XD ahaha .

5) mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
- ada tuh orangg sii Joe nama dia .time aku tahun 1 bah tuuuh .aku kan suka menangis .kalau aku kana kasih tinggal oleh mama akuu .( maklum lah anak manja ) terus si Joe tu selalu olo olo akuu .mintapujii eeee ~tripp hensem .puuiiii XD hahah!

6) berapa berat badan you sekarang :
- hahah! asataaaaa baru seja saya betimbang tadi aaahhh .50kg beb! kamu tahu kah? abis pmr seja makan seja kerja aku di rumah .kadang kadang turun 2kg jadi 48kg .tapi menaik balik .kes makan tengah malam la baa ni .hahahahah jangan kamu kasitauu si Afeel aaaaaaaaaaa . :O

7) ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :
- aku akan bekurung di bilik .inda kisah lah bila time tuh! paling aku benci kalau aku begaduhh sama si bf akuu .aiyaaa~ memanggg paling ngeri laaa .mata abiss merah sebab menangis .kalau aku gaduhh sama adik akuuu .haiiihhh jaga laa dia sana .marah betul aku .apa inda! suka betul cari pasal :dd dan aku akan cakap 'pukima / pukitai / anjing / sialan / babun / macam taie / kindet / pakiu / dafuqq' hahaha! jangan kamu tiru aksi saya .saya suka maki maki niii .kalau time marah laaa

8) matapelajaran paling k.o masa sekolah :
- SEJARAH! huhhh wtf. susah gilaaa -.- sampaiii gugur rambut bepikir .netauu la result nnt .harap harap lulus akuu aaaaaaaarrhhhgg :pp

9) adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :
- ehhh inda ku parnahh ihhh .. hahaha. aku budak baik xdd haha!!

10) orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :
- hahaha time tahun 5 aku suka sama budak tahun 6 niii .astagaaa punya handsome gila! hahah :P tapi malangnya dia nihh sumbung betul .mau mati aku mau mengurattt .haahaha .tapi inda kesampaian .cerita lama baaa tuuu .haha :// getek kan aku .ahahah

11) you pertama kali couple masa umur berapa :
tahun 5 .sama si didie .eeeeeeeeeeeeeee aku time tuh nada fellingg ooohh! aihhh memang lawak laaaa. muka lagiii trollface time tuuuu .edede hahah

12) berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
- time tahun 6 .hahah mau 1tahun 2bulan lah jugaaa .kami putus pun sebab mauu naik form 1? alasan babal .

13) last you putus sebab apa :
sebab dia inda layan aku .busy melulu .hmmm break laaaa #capital F

14) adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
- sebab time tuhh aku mau online bah tuuu ,dia bilang berhenti laaa .aku inda mauu .nangis lah dia .hmm rasa bersalah akuu~ aku minta maaf .dan maaf aku di terima .dan mulai dari hari tuu saya kalau online kejap kejap jaaa .malas sudaa mau kasih nangis orang tua .dosa tawww ? hhehe :D

15) bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
- aku akan besms .bloggie .tapi yang selalu aku buatt kalau saya surang surangg .aku akan makan .cari makanan di dapur sana .hahaha lapar baaaaaaaaaaa :b

16) keputusan upsr you :
- 1A 3B 1C alhamdulillah syukur .lulus xd

17) you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :
umur? 25tahun kali ,kasih abis dulu belajar .ada kerjaaa dan kawin laaaaaaah .heheh :) pikir kerjaya dluu .

18) you selalu berangan tentang ape :
- aku mau pigi mekah sama parents akuu .aku mau kumpul duitt .mau tunaikan rukun iman ke 5 ; iaitu Menunaikan Fardhu Haji .Aminnn minta minta tuhan makbulkann .

19) perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
- buat kerja rumah seawal jam 9. tapi inda apaa .tugas perempuann kaann ?ehehhe .mesti ikutt kalau inda orang tua maaraahh ok. adehh ahahaha

20) perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
- semua yang aku suka berkali kali berlaku .hmm apa yaa? haha aku rasa tiada oooh.

21) blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :
lyssasecret dan kemetotchomel
dua dua tidak sombong dan dua dua comel ! heheh .iloveyou sis lyssa and sis una :) 

22) sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :
- line internet macam siputt .punya lambat! aihh ini saya inda sukaa!

23) mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :
- tahun 2010 time saya form 1 .sebab? saya dengki betul sama kawan kawan saya ,saya pun mau ada fb jugaaaa .hehe smua orang ada fb .(=

24) you selalu bangun tidur pukul berapa :
- tidak tentu kadang kadang jam 9 .kadang kadang jam 10 .kadang kadang jam 10:30 ,kadang kadang jam 11:40 .macam ?rock kann aku? haha buat kerja rumah pun lambattt .ahaha .:dd

25) kritikan terhadap blog saya :
nah soalan terakhir ,1 jam saya berpikir mau jawab semua ni haahha! okay kepada raihanah (= thanks buat segmen ni .memang hebat la hahah .blog awak comel saya suka doodle kamu .macam orang dia (= btw, saya dah add awak dekat fb .nama fb saya 'Aen Cpirtzey II' kenapa ada 'II' ahaha sebab tuh acc saya yang kedua .yang pertama sudah deactived :) saya dah buat semua syarat yang awak suruh .mudah mudahan lah saya menang yeeee :D hehehe .

TAGGED


Assalamualaikum // kbaii

2 comments:

Post a Comment